5 dôvodov, prečo je kokosový olej TOP na masáž

kokosovy olej na thajsku kokosovu masaz

5 dôvodov, prečo je kokosový olej TOP na masáž

kokosovy olej na thajsku kokosovu masaz

Všetko sa začalo pred niekoľkými tisícročiami, kedy indické matky masírovali svoje deti olejom, aby podporili ich zdravý, rýchly rast a imunitu. Samozrejme, je dokázané, že masáž má blahodarné účinky nielen na deti, ale na všetky vekové kategórie. Aké sú však jeho najväčšie benefity a dôvody ísť na kokosovú masáž?

Zvlhčuje a lieči

Mnoho terapeutov používa panenský kokosový olej, aby im pomohol jemne kĺzať rukami po našom tele a efektívne ho zapracovať do pokožky a svalov. Panenský kokosový olej je vynikajúcou voľbou pre jeho liečivé účinkyzvlhčujúce vlastnosti. Okrem toho, že olej presakuje cez pokožku a udržuje ju jemnú, hladkú a zvlhčenú, nedovolí úniku vlhkosti. Tento olej zhromaždený pod kožou reaguje so slnečným žiarením a pomáha pri tvorbe vitamínu D.

Antibakteriálne účinky

Ľahkosť a jemnosť kokosového oleja zaručuje jednoduché vstrebávanie. Jeho antibakteriálne, protiplesňovéantivírusové vlastnosti pomáhajú udržiavať vašu pokožku zdravú, a zároveň prispievajú k posilneniu imunity celého tela. Kyselina laurová, ktorá sa nachádza vo vnútri kokosového oleja je silným zabijakom mikróbov.

Nedokonalosti pleti

Je vaša pokožka atopická alebo citlivú pokožku so sklonom k akné? Najlepším riešením je masírovanie a potieranie vašich nedokonalostí liečivým kokosovým olejom! Spojenie masáže kokosovým olejom napríklad so špeciálnou aloe vera masážou je ideálnou kombináciou, ako získať krásnu a žiarivú pleť bez sklonu k akné a vráskam.

Prírodné liečivo

Ako sme už spomínali, kokosový olej, má blahodarné účinky pre naše telo. Môže pomôcť odvrátiť patogény spôsobujúce rôzne choroby a infekcie. Od kandidózy, až po nepríjemnú chrípku.

Stimulácia krvného obehu

Masážna technika kokosovým olejom spočíva v aplikácií oleja a jeho vtieraním do pokožky, čím sú vaše svaly vystavované ľahkému tlaku. Masáž stimuluje krvný obeh pod kožou a vo svaloch. Zvýšená cirkulácia dodáva tkanivám kyslík. Tie sa revitalizujú, čím dochádza k urýchleniu hojenia rán a rastu nového tkaniva.

Kokosový olej na našu pokožku pôsobí ako zázrak, ktorý pochádza z lona našej prírody. Niet žiadnych pochýb o tom, že v spojení s masážou zohráva dôležitú úlohu pri udržaní nášho zdravia.

Obsah